Zomerschool

Wat is een Zomerschool?
De zomerschool in Haarlem is een school die de eerste twee weken van de zomervakantie open is. Van maandag tot en met vrijdag, net als een gewone school.

Taal
In de Zomerschool ligt de nadruk op taal en plezier. Waarom? Taal is belangrijk om goed te kunnen leren en contact te maken met anderen. Ook kan je met taal de wereld om jou heen beter begrijpen. Als je veel woorden kent, begrijp je verhalen en andere teksten beter. Dat is handig voor bijvoorbeeld de lessen Nederlands, geschiedenis en rekenen of wanneer je nieuwe mensen ontmoet. Ook kun je met taal betere vragen stellen en uitleggen wat je bedoelt. Dat is fijn op school, maar ook buiten school. Dus: als je veel woorden begrijpt, ze kunt lezen en uitleggen, helpt dat je bij het omgaan met anderen.

Voor wie?
De zomerschool is er voor kinderen die nu in groep 5,6 of 7 zitten. En voor kinderen van de Internationale Taalklas die bijna de overstap maken naar het regulier basisonderwijs. Kinderen die moeite hebben met taal, met name begrijpend lezen en woordenschat. 

De Zomerschool maakt in 2024 een aangepast programma voor leerlingen uit eind groep 4. Alleen bij voldoende inschrijvingen start deze groep.

In de zomervakantie naar school?
Ja, dat klinkt best gek. Je hebt eindelijk vrij van school en dan ga je naar een andere school. Toch is het misschien niet zo’n gek idee. De zomervakantie duurt zes weken. Dat is best lang. Oefen je in die tijd de Nederlandse taal? Lees je veel en oefen je spelling? Leer je nieuwe woorden? Nee? Dan is het een goed idee om naar de zomerschool te komen!

Wat doen we?
Het leuke van de zomerschool is dat we niet alleen leren zoals dat op gewone scholen gebeurt. Naast taal doen we een heleboel leuke workshops en activiteiten. Alles wat we meemaken schrijven we in onze krant, een krant over de stad Haarlem. Dus we gaan bijna elke dag de stad in!

Saai?
Nee dus! De zomerschool is een kamp waar je kinderen ontmoet die je nog niet kende. Je leert over je eigen stad en ontmoet bijzondere mensen. Je volgt workshops en we sporten.

Zin?
Heb je vragen of wil je je aanmelden? Ga dan naar de website: www.zomerschoolhaarlem.nl. Naar de zomerschool komen kost wel geld: 30 euro. Hebben je ouders een Haarlempas? Dan kunnen zij contact met ons opnemen.