Zomerschool

Wat is een Zomerschool?
De zomerschool in Haarlem is een school die de eerste twee weken van de zomervakantie open is. Van maandag tot en met vrijdag, net als een gewone school.

Taal
In de lessen ligt de nadruk op taal. Taal is belangrijk om goed te kunnen leren. Als je veel woorden kent, begrijp je verhalen en andere teksten beter. Dat is handig voor de lessen Nederlands en geschiedenis bijvoorbeeld. Maar ook bij rekenen moet je regelmatig verhaaltjes lezen voordat je de som kunt maken. Ook kun je met taal betere vragen stellen en uitleggen wat je bedoelt. Dus: Als je veel woorden begrijpt, ze kunt lezen en uitleggen, helpt dat je bij het leren.

Voor wie?
De zomerschool is er voor kinderen die nu in groep 5, 6 of 7 zitten. Kinderen die moeite hebben met taal, met name met woordenschat en begrijpend lezen.

In de zomerschool?
Ja, dat klinkt best gek. Je hebt eindelijk vrij van school en dan ga je naar een andere school. Toch is het misschien niet zo’n gek idee. De zomervakantie duurt zes weken. Dat is best lang. Oefen je in die tijd de Nederlandse taal? Lees je veel en oefen je spelling? Leer je nieuwe woorden? Nee? Dan is het een goed idee om naar de zomerschool te komen!

Wat doen we?
Het leuke van de zomerschool is dat we niet alleen leren zoals dat op gewone scholen gebeurt. ’s Morgens krijg je uitleg en oefenen we taal. En we maken een krant! Een krant over onze stad Haarlem. Dus gaan we bijna elke middag de stad in! Daar verzamelen we informatie voor onze krant.

Zin?
Heb je vragen of wil je je aanmelden? Ga dan naar de website: www.zomerschoolhaarlem.nl Naar de zomerschool komen kost wel geld: 30 euro. Hebben je ouders een Haarlempas? Dan kunnen zij contact met ons opnemen.